fatade bond

Go to content

Main menu

Fatade ventilate

MEDIAPIO executa placari ale cladirilor cu placi stratificate bond care dupa numele producatorilor poarta difetite denumiri ca: alucobond, etalBond, jbond, alubond, etc. Panourile stratificate bond constau dintr-o placa de tip sandwich, compusa din doua placi de aluminiu intre care se afla un strat de material mineral sau artificial. Materialul de tip sandwich este rigid si foarte rezistent la socuri, lovituri si presiune dovedind o rezistenta deosebita la incovoiere, turtire si flambaj. Este un produs care satisface orice cerinta arhitecturala.
Placa Bond este un material de placare, ce permite crearea unei linii moderne a cladirii, respectand in acelasi timp standardele de calitate a constructiei.
Fatada ventilata este un element constructiv fixat la o anumita distanta fata de peretele cladirii prin intermediul unei structuri portante metalice (aluminiu sau otel), astfel incat materialul de placare sa fie bine fixat si rigidizat, pentru a face fata solicitarilor externe (vant, ploaie, radiatii solare, dilatatii termice, solicitari mecanice, etc) si a crea, totodata, un aspect placut arhitectural, durabil si usor de intretinut.
Diversitatea materialelor create pentru obtinerea fatadelor este un rezultat direct al modului in care sunt aplicate, in practica, cele mai noi solutii tehnice si tehnologice contemporane. A aparut, asfel, o noua viziune urbanistica, o noua cultura arhitectonica, menite sa interfereze cu dorinta de perfectiune, de calitate a vietii, de economisire a resurselor prin reducerea oricarei pierderi de energie, de durabilitate si mentenanta a cladirilor.
In plus, se dovedeste a fi o investitie pe termen foarte lung si in consecinta, usor de amortizat.
Avantajul acestor fatade rezulta din inglobarea de materiale usoare care nu solicita structura de rezistenta a cladirii, durabile si usor de intretinut.
Exista diverse variante de realizare a unei fatade ventilate, dar in mod uzual se practica placarile de fatade cu casete din aluminiu compozit de tip bond. Avantajele acestui tip de material sunt: aspectul modern, usurinta in prelucrare, materialul putand fi debitat, curbat si indoit pentru a obtine diverse forme si dimensiuni, rigiditate mare in conditiile unei greutati reduse, rezistenta sporita la factorii de mediu (ploi, radiatii ultraviolete, noxe), rezistenta omologata la foc conform cerintelor actuale.
Bondul se gaseste intr-o larga paleta de culori, se intretine usor si nu se impregneaza in timp cu impuritati, culoarea ramanand practic neschimbata in timp. Acest material (bond) consta intr-un panel compozit realizat din doua straturi exterioare de aluminiu cu grosime standard de 0,5 mm unite printr-un miez de polietilena de inalta densitate. Grosimea sandwich-ului rezultat poate fi de 3, 4 sau 6 mm, in functie de necesitatile specifice. Produsul finit - caseta - se obtine prin prelucrarea tridimensionala a foilor de bond. Casetele se imbina pe fatada intr-un caroiaj particular definit prin proiectul de arhitectura. Casetele sunt rigide, iar efectul de sandwich asigura amortizarea vibratiilor si nedeformarea lor.
Bond-ul se preteaza design-ului oricaror tipuri de constructii, cum ar fi: cladiri de birouri, mall-uri, banci, hoteluri, stadioane, pavilioane expozitionale, cladiri industriale, supermarket-uri, terminale pentru pasageri, puncte de taxare pe autostrazi, statii de benzina, tuneluri, panouri stradale si multe altele.

Back to content | Back to main menu